10 години с Goodyear на пистата

Точно 10 години минаха, откакто Goodyear започна да доставя състезателни гуми за камиони. Европейският шампионат е известен като FIA и тази година сезона ще стартира на 24 май в Мисано, Италия. За пореден път Goodyear ще осигури състезателни гуми за камионите с размер 315/70 R22,5 на всички конкурентни отбори в деветте кръга.

Състезателните гуми на Goodyear са единствените гуми одобрени от FIA (Federation Internationale de l’Automobile), управляващия орган на кръговете на европейското състезание за камиони. Теглото на един състезателен камион е около 5 тона и се движи със скорост до 160км/ч, така че гумите имат критична роля. Състезателните гуми за камиони на Goodyear са специално разработени и произведени, за да предложат възможно най-доброто представяне при екстремни условия. Гумите ще бъдат на разположение по време на всички стартове, като доставките и обслужването са осигурени от организацията на камионни състезания (Truck Race Organisation (TRO), която е съорганизатор на FIA на европейското състезание за камиони.

Състезателните гуми за камиони на Goodyear  за този сезон предлагат на отборите отлично представяне, като отговарят и на новите изисквания за камионни гуми ECE R117 за точни нива на съпротивлението при търкаляне и външен шум.
Подробна информация за всички шофьори през 2014 все още трябва да бъде потвърдена, но вече е ясно, че предстоящия сезон отново обещава да е вълнуващ. Това вече се превръща в норма след последните две години, когато битката се води до последно.

Стартове на Европейско състезание за камиони FIA 2014:

24 – 25 Май – Мисано Адриатико - Италия
7 – 8 Юни - Навара - Испания
21  - 22 Юни - Ногаро - Франция
4 – 6 Юли - Red Bull Ring - Австрия
18 – 20 Юли - Nürburgring - Германия
30 - 31 Август - Мост – Чехия
20 - 21 Септември- Золдер - Белгия
4 - 5 Октомври- Джарама - Испания
11 - 12 Октомври- Льо Ман - Франция

Коментирай